Bouwplaatsbeveiliging

Beveiliging bouwplaats, materieel en personeel

De werkzaamheden van een beveiliger op een bouwplaats zijn zeer uiteenlopend. De beveiligers houden zich onder andere bezig met de toegangscontrole op de bouwplaats. Van belang is dat men precies weet wie er wel en niet op het terrein aanwezig zijn en mogen zijn. Door het lopen van controlerondes, waarborgen de beveiligers de veiligheid op de bouwplaats voor zowel het bouwpersoneel als de materialen en apparaten. Daarnaast moeten er eventuele toegangscontroles bij elektronische slagbomen worden beheerd en identiteitscontroles worden uitgevoerd. Zijn er camera’s aanwezig op uw bouwterrein? Deze camerabeelden worden continu gemonitord en wanneer er zich een onverwachte of vervelende situatie voordoet, grijpt de beveiliger in.

Met behulp van een op maat gemaakt veiligheidsplan verzorgen wij de beste beveiligers bij uw plan. Onze beveiligers zijn in het bezit van een VCA, BHV en EHBO-diploma. Mochten er zich (medische) ongevallen voordoen, dan schieten onze beveiligers als eerste te hulp. Op bouwplaatsen met groot brandgevaar, kunnen onze beveiligers zelfs functioneren als brandwacht.

Werkzaamheden bouwplaatsbeveiliging

De werkzaamheden van een beveiliger op de bouwplaats zijn zeer divers. Naast beveiligingswerkzaamheden, werken ze ook mee in de dagelijkse processen van uw bedrijf. Ontdek wat een beveiliger voor u kan betekenen:

Receptiediensten & Toegangscontrole

Op veel bouwplaatsen is het dagelijks een komen en gaan van mensen. Als projectleider wilt u onaangekondigde gasten graag buiten de hekken houden. Onze beveiligers combineren een vriendelijk ontvangst met een strikt toezicht op het in en uitgaande personeel door middel van een bezoekersregistratie. Indien gewenst beantwoorden ze ook de telefoon.

Brand- en Sluitrondes bouwplaatsbeveiliging

Wanneer alle medewerkers van de bouwplaats naar huis zijn, controleren wij de bouwplaats. Tijdens deze controle wordt er gekeken of alle aanwezige ramen en deuren zijn afgesloten, handelt de beveiliger preventief op brandgevaarlijke situaties, schakelt verlichting en eventueel elektronische apparaten uit en sluit vervolgens het terrein af.

Controlerondes over de bouwplaats

De beveiliger loopt openingsrondes, verschillende controlerondes en tot slot een brand- en sluitronde. De controlerondes worden met regelmaat, maar natuurlijk ook onregelmatig gelopen. Op deze manier kunnen zeer snel mogelijke onveilige situaties worden gesignaleerd. Wanneer er zich een onveilige situatie voordoet, weten de beveiligers exact hoe ze hierop moeten inspelen. Wij spreken dan ook altijd met de projectleider af wat de wensen zijn op de bouwplaats.

Hulpverlening

Bouwplaats beveiligers bieden basishulpverlening wanneer de veiligheid of gezondheid van het personeel in gevaar is. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij ongevallen, ontruiming of evacuatie en brandbestrijding. De beveiliger verleent EHBO of verwijst door naar de Spoedeisende Hulp. Ook alarmeert en ondersteunt deze de hulpdiensten wanneer noodzakelijk.

Visitaties

Het onverwacht inzetten van een visitatie controle, is een preventief middel dat diefstal terugdringt op uw bouwplaats. Bij visitatie gaat het om het inkijken van tassen, koffers, jassen, auto’s, etc. waarbij de te visiteren persoon wordt verzocht deze te openen c.q. leeg te maken (of binnenste buiten te laten keren). Visiteren kent daarmee geen direct actieve handeling van de beveiliger richting de te visiteren persoon. Visitatie is ook geen dwangmiddel; de te visiteren persoon mag weigeren en kan niet tot visitatie worden gedwongen.

Sleutelbeheer

Zorgvuldig omgaan met sleutelbeheer is van groot belang om ongewenste bezoekers tegen te gaan. Onder bouwplaatsbeveiliging valt ook het beheren van de sleutels van uw bouwplaats, met als doel te voorkomen dat sleutels in verkeerde handen terechtkomen.

Meer weten over bouwplaatsbeveiliging van Carnivore Security uit Groningen?

Neem voor vragen over onze werkwijze en de mogelijkheden van bouwplaatsbeveiliging gerust contact met ons op. Dit kan door het contactformulier in te vullen, of door middel van een vrijblijvende offerte aan te vragen, deze wordt dan afgestemd op uw situatie.

Scroll naar boven
Heeft u een vraag?