Zorgbeveiliging

Beveiliging in de zorgsector

Een zorgbeveiliger zorgt ervoor dat de veiligheidsrisico’s van uw personeel, cliënten en de bezoekers zo veel mogelijk worden geminimaliseerd. Een zorginstelling is vaak een plek waar een brede doelgroep toegang toe heeft. Of het nu gaat om hulpbehoevende mensen, ouderen, daklozen of mensen die woonbegeleiding nodig hebben. Doordat al deze mensen zich in verschillende situaties bevinden is de kans groot dat uw personeel, cliënten of bezoekers te maken krijgen met heftige emoties die met situaties of karakters gepaard gaan, zoals bijvoorbeeld onmacht, agressie of onbegrip. De zorgbeveiliger houdt zijn hoofd koel en geeft vertrouwen in deze escalerende situaties.

Onze zorgbeveiligers staan 24 uur per dag voor u klaar om de veiligheid van uw zorginstelling te waarborgen. Weet u al precies op welke afdeling of positie u een beveiliger nodig heeft? Dan kunnen we hiervoor direct personeel leveren. Aangezien iedere zorginstelling anders is vraagt zich bij elke klus een aparte aanpak. Daarom begint het inhuren van zorgbeveiliging ook met een inventarisatie van waar bij u in uw instelling de risico’s liggen en hoe we deze het beste kunnen opvangen. In sommige gevallen kan ook het gebruik van technische installaties bijdragen tot een oplossing voor de veiligheid.

Werkzaamheden zorgbeveiliger

De werkzaamheden van een zorgbeveiliger zijn zeer divers. Naast beveiligingswerkzaamheden werken ze ook mee in de dagelijkse processen van de zorginstelling. Ontdek wat een zorgbeveiliger voor u kan betekenen:

Receptiediensten & Toegangscontrole

In veel bedrijven is het dagelijks een komen en gaan van mensen. Als instelling wilt u onaangekondigde gasten graag buiten de deur houden. Onze beveiligers combineren een vriendelijk ontvangst met een strikt toezicht op de in en uitgaande bezoekers door middel van een bezoekersregistratie. Indien gewenst beantwoorden ze ook de telefoon.

Controlerondes

Zorgbeveiligers lopen openingsrondes, verschillende controlerondes en tot slot een brand- en sluitronde. De controlerondes worden met regelmaat, maar natuurlijk ook onregelmatig gelopen. Op deze manier kunnen zeer snel mogelijke onveilige situaties worden gesignaleerd. Wanneer er zich een onveilige situatie voordoet, weten de beveiligers exact hoe ze hierop moeten inspelen. Wij spreken dan ook altijd met de opdrachtgever af wat de wensen zijn voor de zorginstelling.

Hulpverlening

Zorgbeveiligers bieden basishulpverlening wanneer de veiligheid of gezondheid van bezoekers of medewerkers in gevaar is. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij ongevallen, ontruiming of evacuatie en brandbestrijding. De beveiliger verleent EHBO of verwijst door naar de Spoedeisende Hulp. Ook alarmeert en ondersteunt de beveiliger hulpdiensten wanneer noodzakelijk.

Cliënt bewaking

Cliënt Bewaking ofwel het bewaken van bewoners is van groot belang in bijvoorbeeld een psychiatrische instelling, ouderenzorg en/of gehandicaptenzorg. Cliënt Bewaking kan op vele verschillende manieren worden ingevuld. Het onderscheidt zich in drie vormen van bewaking, met daarin drie verschillende generaties. Deze vormen zijn onder te verdelen in akoestische bewaking, sensorische bewaking en videobewaking. Door al deze vormen van bewaking te gebruiken als sensor, kan de zorgvraag van uw cliënt, patiënt of bewoner ingevuld worden zonder dat hij of zij een alarmzender moet dragen en hiermee moet alarmeren in geval van nood.

Sleutelbeheer

Zorgvuldig omgaan met sleutelbeheer is van groot belang om ongewenste bezoekers tegen te gaan. Onder zorgbeveiliging valt ook het beheren van de sleutels van uw instelling met als doel te voorkomen dat sleutels in verkeerde handen terechtkomen.

Meer weten over zorgbeveiliging van Carnivore Security Groningen?

Neem voor vragen over onze werkwijze en de mogelijkheden van zorgbeveiliging gerust contact met ons op. Dit kan door het contactformulier in te vullen, of door middel van een vrijblijvende offerte aan te vragen, deze wordt dan afgestemd op uw situatie.

Scroll naar boven
Heeft u een vraag?