Evenementenbeveiliging

Beveiliging van evenementen

Voor u, als organisator of eigenaar van een evenement, festival, concert of congres, staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop. U wilt dat de evenementenbeveiliging op en top geregeld is en voldoet aan alle vereisten. Onze gediplomeerde beveiligers zijn allemaal gastvrij, lopen er representatief bij en vinden het belangrijk dat het evenement succesvol verloopt, zodat uw gasten zich veilig en welkom voelen. De beveiligers zijn allemaal op elkaar ingespeeld en weten precies hoe zij in verschillende situaties moeten handelen.

Ieder evenement is anders en vraagt om een andere beveiligingsaanpak. Daarom stemmen wij onze evenementenbeveiliging af op uw specifieke wensen en behoeften. Wij zijn een beveiligingsbedrijf dat graag met u meedenkt en werk uit handen neemt. Allereerst maken wij een plan van aanpak, passend bij de aard van het evenement. Dit beveiligingsplan is voor u relevant als het gaat om het verkrijgen van de vereiste vergunningen. Onze evenementenbeveiligers zorgen vervolgens voor een veilig verloop van uw evenement en werken volgens het beveiligingsplan.

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen als het aankomt op evenementenbeveiliging? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Werkzaamheden Evenementenbeveiliging

De werkzaamheden van een evenementenbeveiliger zijn zeer divers. Naast beveiligingswerkzaamheden werken onze beveiligers ook gelijk als een soort gastheer. Ontdek wat een beveiliger voor u kan betekenen:

Toegangscontrole

Toegangscontrole wordt uitgevoerd volgens de bezoekersvoorwaarden van een evenement. Deze voorwaarden worden opgesteld door de evenementenorganisatie. Onder toegangscontrole valt onder andere kaartcontrole, oppervlakkige veiligheidsfouillering en visitatie. Voor fouillering moet altijd toestemming worden gevraagd aan de bezoeker. Indien deze dit weigert mag hem/haar de toegang tot het evenement worden geweigerd. Het doel van fouillering is o.a. het voorkomen van drugs of wapens op het evenemententerrein. Visitatie houdt in dat de beveiliger tassen of bagage mag doorzoeken. Daarnaast wordt gekeken naar intimiderende en/of groepskenmerkende kleding. De leeftijd, identiteit en de algehele toestand van de bezoeker worden ook gecontroleerd.

Surveilleren

De beveiligingsmedewerker surveilleert in bepaald gebied van het evenement. Hij/zij heeft als doel het handhaven van orde, rust en veiligheid. Bezoekers die zich misdragen of overlast veroorzaken worden aangesproken of verwijderd van het terrein. Men houdt de veiligheid van medewerkers zoals barpersoneel en ondersteunende diensten in de gaten. Er wordt preventief opgetreden tegen alcoholmisbruik en gebruik en/of handel in drugs wordt tegengegaan.

Statische post

De beveiligingsmedewerker surveilleert in bepaald gebied van het evenement. Hij/zij heeft als doel het handhaven van orde, rust en veiligheid. Bezoekers die zich misdragen of overlast veroorzaken worden aangesproken of verwijderd van het terrein. Men houdt de veiligheid van medewerkers zoals barpersoneel en ondersteunende diensten in de gaten. Er wordt preventief opgetreden tegen alcoholmisbruik en gebruik en/of handel in drugs wordt tegengegaan.

Hulpverlening

Evenementenbeveiligers bieden basishulpverlening wanneer de veiligheid of gezondheid van bezoekers of medewerkers in gevaar is. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij ongevallen, ontruiming of evacuatie en brandbestrijding. De beveiliger verleent EHBO of verwijst door naar de Spoedeisende Hulp. Ook alarmeert en ondersteunt deze hulpdiensten wanneer noodzakelijk.

Crowd control

Op evenementen komen veel mensen tegelijkertijd samen. Dit leidt nog wel eens tot onveilige situaties. Het controleren van grote stromen mensen is een belangrijke taak van een beveiliger. Dit noemt men ook wel crowd control. De beveiliger zorgt voor een goede spreiding van de bezoekers en alternatieve routes wanneer een bepaalde route te druk wordt.

Gastheerschap - Service

Alle beveiligingstaken tijdens een evenement worden zoveel mogelijk proactief ingezet. Een fijne sfeer op het evenement is een van de doelen van evenementenbeveiliger. Een beveiliger heeft als hoofddoel de-escalerend en behulpzaam optreden, zodat ingrijpen bij geweld of agressiviteit wordt voorkomen. Daarnaast heeft deze nog dienstverlenende taken zoals het verwijzen van bezoekers en leveranciers en het begeleiden van artiesten.

Meer weten over evenementenbeveiliging?

Neem voor vragen over onze werkwijze en de mogelijkheden van evenementenbeveiliging gerust contact met ons op. Dit kan door het contactformulier in te vullen, of door middel van een vrijblijvende offerte aan te vragen, deze wordt dan afgestemd op uw situatie.

Scroll naar boven
Heeft u een vraag?