Recreatiebeveiliging

Recreatie- en vakantieparken zijn plekken waar veel mensen voor een korte of langere tijd bij elkaar zijn. Daarom is de kans op conflict of escalerende situaties reëel te noemen. Steeds meer recreatie- en vakantieparken zien dan ook de meerwaarde van beveiliging. Er wordt namelijk niet alleen een accommodatie aangeboden, maar een hele beleving. Een veilig gevoel voor de bezoekers is hierbij van groot belang. De aanwezigheid van onze beveiligers creëert dit gevoel van veiligheid. Naast dat onze beveiligers toezien op de veiligheid attenderen zij ook bezoekers op de huisregels van de parken, zorgen voor een veilige doorstroming en voorkomen onveilige situaties. Onze beveiligers zijn zowel overdag als s ’nachts een aanspreekpunt voor bezoekers. Zij beveiligen het terrein, grijpen in wanneer er overlast wordt veroorzaakt, bieden hulp bij kleine technische storingen en voeren een brand- en sluitronde uit.

Ieder recreatie- en vakantiepark is anders en vraagt om een andere aanpak. Weet u al precies wat u nodig heeft? Dan kunnen we hiervoor direct personeel leveren. Heeft u liever dat wij komen kijken naar wat de mogelijkheden zijn op uw park, dan is dit ook mogelijk. Wij denken graag met u mee en kunnen dan ook gelijk een passend beveiligingsplan opstellen. Hierbij maken wij een inventarisatie van waar bij u op het park de risico’s liggen en hoe we deze het beste kunnen opvangen. In sommige gevallen kan ook het gebruik van technische installaties bijdragen tot een oplossing voor de veiligheid.

Werkzaamheden recreatiebeveiliger

De werkzaamheden van een recreatiebeveiliger zijn zeer divers. Naast beveiligingswerkzaamheden werken ze ook mee in de dagelijkse processen van uw park. Ontdek wat een beveiliger voor u kan betekenen:

Receptiediensten & Toegangscontrole

Op veel recreatie- en vakantieparken is het dagelijks een komen en gaan van mensen. Als bedrijf wilt u onaangekondigde gasten graag buiten de deur houden. Onze beveiligers combineren een vriendelijk ontvangst met een strikt toezicht op de in en uitgaande bezoekers door middel van een bezoekersregistratie. Indien gewenst beantwoorden ze de telefoon.

Brand- en Sluitrondes

Wanneer alle medewerkers van uw bedrijf naar huis zijn, controleren onze beveiligers het bedrijfspand en het buitenterrein. Tijdens deze controle wordt er gekeken of alle ramen en deuren zijn afgesloten, handelt de beveiliger preventief op brandgevaarlijke situaties, schakelt verlichting en eventueel elektronische apparaten uit en activeert tot slot het alarmsysteem in de ruimtes die moeten worden afgesloten.

Controlerondes

De beveiligers lopen openingsrondes, verschillende controlerondes en tot slot een brand- en sluitronde. De controlerondes worden met regelmaat, maar natuurlijk ook onregelmatig gelopen. Op deze manier kunnen zeer snel mogelijke onveilige situaties worden gesignaleerd. Wanneer er zich een onveilige situatie voordoet, weten de beveiligers exact hoe ze hierop moeten inspelen. Wij spreken dan ook altijd met de opdrachtgever af wat de wensen zijn.

Hulpverlening

Recreatiebeveiligers bieden basishulpverlening wanneer de veiligheid of gezondheid van bezoekers of medewerkers in gevaar is. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij ongevallen, ontruiming of evacuatie en brandbestrijding. De beveiliger verleent EHBO of verwijst door naar de Spoedeisende Hulp. En alarmeert en ondersteunt hulpdiensten wanneer noodzakelijk.

Surveilleren

De beveiligingsmedewerker surveilleert in bepaald gebied van het evenement. Hij/zij heeft als doel het handhaven van orde, rust en veiligheid. Bezoekers die zich misdragen of overlast veroorzaken worden aangesproken of verwijderd van het terrein. Men houdt de veiligheid van medewerkers zoals barpersoneel en ondersteunende diensten in de gaten. Er wordt preventief opgetreden tegen alcoholmisbruik en gebruik en/of handel in drugs wordt tegengegaan.

Sleutelbeheer

Zorgvuldig omgaan met sleutelbeheer is van groot belang om ongewenste bezoekers tegen te gaan. Onder recreatie beveiliging valt ook het beheren van de sleutels van uw onderneming, met als doel te voorkomen dat sleutels in verkeerde handen terechtkomen.

Meer weten over recreatie beveiliging van Carnivore Security?

Neem voor vragen over onze werkwijze en de mogelijkheden van recreatiebeveiliging gerust contact met ons op. Dit kan door het contactformulier in te vullen, of door middel van een vrijblijvende offerte aan te vragen, deze wordt dan afgestemd op uw situatie.

Scroll naar boven
Heeft u een vraag?